28/05/2013

Kosten trouwen in de crisis: bespaartips!

Voorbereiding

Gefeliciteerd met je verloving! In je hoofd zit al de perfecte jurk, de koets, het enorme feest en jullie huwelijksreis naar Hawaï. Maar in je hoofd zit waarschijnlijk ook een stemmetje dat zich afvraagt of jullie dat wel kunnen betalen. De kosten van trouwen kunnen behoorlijk oplopen maar gelukkig ben je daar zelf bij. Met de volgende praktische en direct toepasbare tips & tricks krijg jij je sprookjeshuwelijk én je houd de kosten van trouwen  in de hand.

1)     Kosten trouwen: Gemeente

Gemeenten zijn wettelijk verplicht gratis huwelijksvoltrekkingen aan te bieden. Hoewel deze meestal in de ochtend zijn, kan je je dagplanning daar natuurlijk op aanpassen. Als je hiervoor kiest verminder je de kosten van trouwen al snel met €500.

2)     Kosten trouwen: trouwkleding

We weten het, je hebt altijd gedroomd van de perfecte trouwjurk. Maar het is een jurk die je helaas maar 1x draagt en vaak de kosten van trouwen omhoog jaagt. Denk er eens aan om te kijken naar een tweedehands jurk of huur er een. Daarnaast zijn er voor de mannen bij winkels als C&A en WE ook mooie pakken te koop!

TIP! Stel bij het maken van je bruiloftsplanning een maximaal bedrag vast waar je echt niet overheen mag.

3)     Kosten trouwen: vervoer

Super-de-luxe aankomen op je bruiloft met een koets of een oldtimer is natuurlijk erg gaaf! Denk eerst eens na of je toevallig iemand kent met paarden en een koets of een mooie oldtimer. Misschien mag je die wel lenen en bespaar je al snel €400 op de vervoers kosten van trouwen!

4)     Kosten trouwen: bloemen

Om de kosten voor jullie trouwen te verminderen kan er ook bespaard worden op de bloemen. Voor het bruidsboeket en eventuele decoratiebloemen kun je ervoor kiezen dit door een hobbyist te laten doen. Of  misschien ken je in je omgeving iemand die veel van bloemen af weet en het leuk vind creatief aan de slag te gaan? Anders kan je altijd nog zelf een boeket samen stellen bij de bloemist, maar let op, zodra je het woord ‘bruiloft’ laat vallen gaat de prijs al snel omhoog. Laat dit dus achterwege.

TIP! Bedenk bij alles of het je waard is een bepaald bedrag uit te geven. Of geef je bijvoorbeeld wat minder uit aan een trouwjurk maar gaan jullie op huwelijksreis naar Australië? Die keus kan jullie honderden (soms zelf duizenden) euro’s schelen.

5)     Kosten trouwen: gasten

Hoe meer gasten hoe meer kosten! Grotere zaal, drankjes, taart etc. Om een idee te krijgen een ruwe schatting van de kosten voor de gasten:  taart €4,- p.p., buffet €25 p.p., receptie €15 p.p. Bedenk goed wie je er echt bij wil hebben. Een andere optie is een wat kleinere en intiemere bruiloft,  tegenwoordig ook hip en de kosten van trouwen worden hiermee aanzienlijk verminderd!

6)     Kosten trouwen: Bruidstaart

Hier geldt hetzelfde als bij de bloemen, zodra je het woord bruiloft laat vallen schiet de prijs omhoog. Kijk eens naar gewone (slagroom)taarten of bij een hobbyist. Of ken je iemand die goed en mooi taarten kan maken? Maak met hem of haar een deal! Besparen op de kosten van trouwen gaat soms gepaard met keuzes, maar kies voor de dingen die je echt belangrijk vindt!

TIP! Maak gebruik van je netwerk. Vaak kan je via via korting regelen en bespaar je weer een hoop op de kosten van jullie trouwen!

7)    Kosten trouwen: seizoenen

De lente en de zomer zijn het hoogseizoen om te trouwen en dus duurder! Om de kosten van trouwen laag te houden kan je beter kiezen voor een mooie winter- of herfstbruiloft (Bekijk hier een aantal trouwfoto’s die bewijzen hoe mooi dit kan zijn)

ADD A COMMENT

LOOKBOOK