18/04/2013

Trouwgedichten op jullie bruiloft

Ceremonie Voorbereiding

Something old, something new, something borrowed, something blue, and a silver sixpence in her shoe. Misschien wel het allerbekendste trouwgedicht. Trouwgedichten zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt als er iemand op zijn knieën gaat voor je met een ring! Toch kunnen trouwgedichten voor het bruidspaar iets toevoegen aan je bruiloft. Het kan een mooie manier zijn om door middel van trouwgedichten bijvoorbeeld jullie geloftes te doen.

 

14

Trouwgedichten als gelofte

Als verloofd stel weet je dat er van alles geregeld moet worden. Trouwlocatie, trouwringen, trouwjurk, bruidsmeisjes, getuigen enzovoorts enzovoorts, de lijst is oneindig. Op een gegeven moment kom je terecht bij de geloftes. Hoewel het in Amerika al heel normaal is, is het in Nederland nog niet heel gebruikelijk om persoonlijke geloftes te maken. Wij gebruiken meestal het gebruikelijke: “ik beloof je trouw te blijven in goede en kwade dagen, in armoede en rijkdom, in ziekte en gezondheid. Ik wil je liefhebben en waarderen al de dagen van ons leven”. Een prachtige belofte. Maar wil jij je gelofte uniek maken kan dat ook! Mocht je kiezen voor persoonlijke geloftes zijn trouwgedichten zeker de moeite waard om te overwegen! Waarom?

———————————
Kleine waterdruppels,
kleine korrels zand,
vormen samen de trotse zee, en het mooie land,
kleine liefdedaden,
woordjes teer en zacht,
hebben vaak in het kleinste huis ,
‘t grootste geluk gebracht.
———————————

Trouwgedichten zijn onvergetelijk

Uit onderzoek is gebleken dat teksten met rijm makkelijk worden onthouden. In de middeleeuwen was lezen en schrijven alleen weggelegd voor welgestelden en monniken. De meeste verhalen die toen verteld werden uit de Bijbel aan het volk werden in rijm verteld zodat de mensen de regels van het geloof zouden onthouden. Dus wil jij je geloftes onvergetelijk maken? Maak een bruiloftsgedicht voor je aanstaande bruid of bruidegom!

Trouwgedichten: zelf schrijven of uitbesteden?

[one_half last=”no”]Het allerleukste is natuurlijk om de trouwgedichten zelf te schrijven. Maar vele zullen bang zijn hier niet genoeg inspiratie of schrijftalent voor te hebben (het zweet breekt al uit bij de gedachte aan sinterklaasgedichten). Geen paniek! Er zijn genoeg freelance writers en kunstenaars die samen met jou prachtige trouwgedichten op tafel kunnen toveren, dit kun je meenemen in je bruiloft planning. En anders zijn er ook genoeg internetpagina’s die jou een eerste opzetje geven of zelfs complete trouwgedichten aanbieden.

Meer met trouwgedichten

Enthousiast over het idee van trouwgedichten maar niet als gelofte? Er is nog veel meer mogelijk! Wat dacht je van trouwgedichten als tekst op je trouwkaart? Of een kort gedichtje op de bruiloftstaart? Of in de trouwringen? Opties genoeg om ergens een gedichtje kwijt te kunnen!

Trouwgedichten voorbeelden

Om een idee te krijgen welke vorm trouwgedichten kunnen hebben hier enkele voorbeelden:
1 keer moet het begin zijn, of je wilt of niet;
1 keer wil je bereiken, wat je in de verte ziet
1 keer wil je kiezen, uit alles om je heen!
1 keer wil je zeggen
Er is er voor mij maar 1

 

lightbox title
—————————————————————
Jij en ik
Ik en jij
Voortaan samen
Voor altijd wij
—————————————————————–
Twee ringen, symbolen van oneindigheid
Schuiven om twee sterfelijke vingers
In vrijwillige verbondenheid.

Twee ringen, metaal slechts, vormgegeven goud
Die echter zoveel meer betekenen
Als de ene drager van de ander houdt

Twee ringen, schakels,
zonder verbintenis
Want die verbinding wordt
slechts dan gevormd
Als de tussenschakel liefde is

Twee ringen,
losse schakels, elkaar gevonden
Twee oneindigheden
met hun eigen kracht
En in vrijheid aan elkaar verbonden.

Twee ringen,
zonder zichtbaar einde of begin
Maar markeren wel een einde
En luiden een nieuw tijdperk in

Twee ringen, gepolijst,
van dofheid pas ontdaan
Schakels in een keten sterk
en krachtig
Om zware stormen te weerstaan.

Twee ringen door De Goudsmid
gevormd tot paar,
En wat er ook gebeuren mag,
Ze behoren altijd bij elkaar

Twee mensen,
Een eenheid uit twee enkelingen
Gevormd door liefde
en wederzijds respect
En twee betekenisvolle,
gouden ringen

Trouwgedichten zijn onderdeel zijn van de voorbereiding van een dag vol geweldige momenten. Het vastleggen van deze momenten is zeer waardevol, zodat je de dag steeds opnieuw kan beleven, voor altijd! Hebben jullie er al over nagedacht over het vastleggen van deze momenten door een bruidsfotograaf en/of videograaf bruiloft?

LOOKBOOK