12/06/2013

Receptieboek bruiloft: 12 UNIEKE ideeën !

Voorbereiding

lightbox title

Bijna iedereen heeft een receptieboek op de bruiloft en meestal op de traditionele manier, in de vorm van een boek. Meer en meer doen koppels hun best om iets origineels te doen op hun huwelijk. Dit kan op vele manieren, zo ook met het receptieboek op jullie bruiloft! Hier zijn een aantal leuke en vernieuwende ideeën voor het receptieboek op de bruiloft om jullie dag onvergetelijk te maken voor jullie en je gasten.

1.) Receptieboek bruiloft: Memorytree

Een memorytree kan je op verschillende manieren maken. Teken bijvoorbeeld een boom zonder blaadjes en knip groene velletjes papier in de vorm van een blaadje. Gasten kunnen hierop schrijven en dit op de boom plakken. Uiteraard kan je ook een echt boompje neerzetten (zonder blaadjes) en met touw de blaadjes met berichtjes van de gasten aan de takken bevestigen. Op deze manier wordt je receptieboek van jullie bruiloft ook nog leuk om in je huis te zetten!

lightbox title

 

lightbox title

 

2.) Receptieboek bruiloft: Meubels

Een ander gaaf idee is om een meubelstuk, zoals een houten stoel, te laten beschrijven door de bruiloftsgasten. Is er een betere manier om jullie leven samen te beginnen dan zo’n meubel toevoegen aan je huis? Een meubel kan je nog jarenlang elke dag gebruiken en je wordt elke dag herinnerd aan jullie prachtige huwelijksdag.

3.) Receptieboek bruiloft: Jubileum berichtjes

Vraag de huwelijksgasten om een berichtje te schrijven voor jullie jubileumjaren, afhangend van hun tafelnummers. Laat bijvoorbeeld de gasten van tafel 5 iets schrijven voor jullie 5 jarig jubileum en de gasten van tafel 10 voor jullie 10jarig jubileum. Voeg dit allemaal samen tot een receptieboek van de bruiloft. Zo hebben jullie elk jaar iets om naar uit te kijken!

lightbox title
lightbox title

4.) Receptieboek bruiloft: Champagnefles

Het lekkerste idee voor een receptieboek op je bruiloft! Kies jullie favoriete fles champagne of wijn. Laat de gasten op de fles schrijven en bewaar de fles voor een speciaal jubileum. De fles kan je in je huis zetten tot bijvoorbeeld je 10e, 25e of zelfs jullie 50e huwelijksdag. Geniet er samen van als je hem open maakt! En als hij leeg is kan hij nog steeds leuk staan in jullie huis met wat zand erin om de fles te verzwaren.

5.) Receptieboek bruiloft: Polaroids

Maak het receptieboek op je bruiloft levendiger door er een polaroid camera bij te leggen. Je gasten zullen er plezier mee hebben en voor jullie hartstikke leuk om terug te kijken! Op deze manier kom je erachter hoe creatief je gasten werkelijk zijn en heb je nog meer foto’s om deze dag te koesteren.

lightbox title
lightbox title

6.) Receptieboek bruiloft: Typemachine

Voor een echte vintage bruiloft mag de ouderwetse typemachine niet ontbreken. Laat de gasten lol hebben met de ouderwetse machine en hiermee berichtjes schrijven in het receptieboek van jullie bruiloft! Plus, op deze manier heb je gelijk weer een leuk vintage item voor in je huis!

7.) Receptieboek bruiloft: Kalender

Koop een grote kalender en laat de gasten een berichtje schrijven op de datum van hun verjaardag. Op deze manier heb je minstens elke maand een leuk berichtje om te lezen en vergeet je gegarandeerd nooit meer iemands verjaardag!

lightbox title

lightbox title

8.) Receptieboek bruiloft: Puzzel

Kies een grote puzzel uit en laat elke gast een puzzelstukje beschrijven. De stukjes kun je bewaren in een grote glazen pot zodat je er af en toe eens een kan lezen. Ook kan je de puzzel in elkaar zetten en inlijsten zodat je altijd alle berichtjes kan lezen.

9.) Receptieboek bruiloft: Fotolijst

Als je het receptieboek van je bruiloft in je huis wil hebben is het een leuk idee om gasten een grote, of verschillende kleine fotolijsten te laten beschrijven. Als hier later je trouwfoto’s in komen hebben jullie een prachtige herinnering!

lightbox title

 

lightbox title

10.) Receptieboek bruiloft: Ansichtkaarten

Dit idee voor een receptieboek van jullie bruiloft is vooral leuk voor een huwelijk op locatie. Vraag de gasten hun berichtje op een ansichtkaart te schrijven. Deze kan je op een prikbord verzamelen of in fotolijstjes zetten. Ook leuk: vraag de gasten de kaart mee naar huis te nemen en deze in het eerste jaar van jullie huwelijk naar jullie op te sturen per post.

11). Receptieboek bruiloft: Jenga

Maak dit spelletje nog leuker door er een receptieboek van je bruiloft van te maken! Laat dit jullie eerste spelletje zijn als newlyweds en het brengt elke keer leuke herinneringen terug als je het weer speelt.

lightbox titlecourtesy of oh-lovely-day.com
lightbox title

12.) Receptieboek bruiloft: Kurken of steentjes

Beide kunnen makkelijk beschreven worden door de bruiloftsgasten. Hartstikke leuk om daarna in een vaas te doen. Net als de puzzelstukjes kan je er steeds eentje uitpakken en lezen.

Als je jouw huwelijk uniek wil maken, verzin dan voor zoveel mogelijk elementen iets origineels. Hopelijk hebben deze van een receptieboek op je bruiloft ideeën je geholpen om wat inspiratie op te doen en je op een creatieve manier aan het denken te zetten! Zoek je een voorbeeld van een bruiloft planning of informatie voor jullie getuige huwelijk?

Other photo’s courtesy of: pinterest.com

ADD A COMMENT

LOOKBOOK